YOGAMI & Marie

Mi är kort för Marie och eftersom jag älskar yoga blev namnet YOGAMI perfekt för studion. Passande nog är "ami" latin för både älska och vän. Min förhoppning är att du ska känna dig som hemma på mina klasser (eller som en av mina yogisar sa i somras, "Marie, det kändes som att jag yogade hemma i mitt vardagsrum") och att YOGAMI kan bli som ditt andra hem, "Your OM away from HOME", som de säger på min favoritstudio i New York.

Jag har en bakgrund som grundskollärare och egenföretagande Kroppsterapeut och har arbetat både utomlands och på olika ställen i Sverige. På utbildningen till Kroppsterapeut 2003 började jag att meditera regelbundet och har gjort det sedan dess. Jag tog min första yogaklass i bergen utanför Sydney 2001. Det var en tuff fysisk yogaklass som var bra, men jag kände mig mest misslyckad efteråt eftersom det var så mycket jag inte klarade av att göra. Samtidigt föddes en nyfikenhet som gjorde att jag hamnade på klasser runt om i världen. Jag älskade lugnet som yogan gav mig men jag var rädd för den fysiska utmaningen. I Indien 2015 bestämde jag mig för att det var dags för yogan att ta mer plats i mitt liv och när jag väl började gick det fort från elev till lärare. Jag gick en 200-timmars Hatha-yogalärarutbildning på Padma Karma efter bara en månads intensivt utövande på ett ashram i Neyyar Dam. Efter den utbildningen skapade jag mig en sporadisk egen praktik, men jag undervisade inte. Först 1½ år senare, efter min andra 200 hrs TTC  på Luna Alignment Yoga (Yoga Therapy, Alignment & Yin yoga) kände jag mig redo att undervisa och på den vägen är det.

Jag fastnade för yogan för den stillar mitt sinne och gör min kropp avslappnad. I meditationen får jag lugnet i huvudet, men inte i kroppen. Yogan går djupare och balanserar hela mitt system. Därför fortsätter jag. För mig är yoga en meditation i rörelse som gör mig stark och fri på både insidan och på utsidan. Som grädde på moset gick jag en 200-timmars yogalärarutbildning i Vinyasa Flow på Yogalito i Båstad under 2019. Vinyasan är mer dynamisk och den är verkligen fullt ut en meditation i rörelse.

För mer tips och information följ gärna Yogami på Facebook & Instagram.

Varmt välkommen!
Marie