Yogaretreat Goa 2022

Den 3-12 och 14-23 januari 2022 kommer du att ha möjlighet att åka till Cola beach och Agonda i Goa, Indien. Kanske är du som jag och har lite svårt för mörkret och kylan och behöver några veckors upptining och intensivt laddande av d-vitamin för att må riktigt bra. Kombinationen med sol, bad, yoga & meditation är svårslagen. Du kommer även att få möjlighet till lite äventyr när vi upptäcker den indiska kulturen tillsammans. Indien är "full on, in your face, all the time INTENSIVT" och ja, lite konstigt underbart. Detta blir min sjätte resa till Indien, min andra till Cola beach och Agonda. Goa kallas "Indian light" eftersom det finns ett portugisiskt arv här och västerlänningar har turistat hit länge, vilket gör att miljön är mycket mer avslappnad, lätt och tillåtande. Du kommer att få möjlighet att prova på att laga indisk mat, gå på ayurvediska behandlingar, gå på marknader, besöka tempel, spana efter delfiner, ta dagliga dopp i havet och yoga såklart, massor med olika sorters yoga utlovas.

Little Cove

Du som reser med första gruppen, 3-12 januari, kommer att vara på Little Cove Yoga Retreat, Cola beach, de första tre dagarna. Här får vi yoga, meditation, två varma måltider, två fruktsallader och tre koppar te varje dag. Det blir mycket tid att yoga, sola, bada och landa i Indien. Läs mer om stället här.                                                                                                                                                          
Du som reser med andra gruppen, 14-23 januari, kommer endast att göra en dagsutflykt hit. Vi kommer att ha vår bas i Agonda under hela yogaretreatet.

Yoga shala

Det finns flera shalas på Little Cove. En är precis vid vårt boende. Där har du utsikt över havet, känner en lätt bris och hör vågornas lugnande ljud. Underbart! De har mattor och kuddar att låna, men ta med din egen yogamatta att lägga på deras.

Boende Little Cove

Du bokar en egen bungalow eller delar. Det är ett enkelt boende med fläkt i taket, safety box, egen toalett med dusch och en liten uteplats. Myggnät finns och du behöver ingen adapter för att använda deras eluttag.

Meditation

Klockan 17.15 går vi upp på klipporna och mediterar tills solen går ner. Det är magiskt här!

Agonda beach

Du som reser med första gruppen flyttar till Agonda Beach den 6 januari efter lunch och stannar här en vecka. Vi bor på Agonda Palace Resort, som ligger nära kyrkan precis i mitten av stranden. Vi kan passera genom Simrose resort och nå stranden på någon minut från vårt boende. Du kan välja att ha ett eget rum eller dela. Det finns några rum med twin beds om du vill dela men inte vill sova i dubbelsäng. Här finns air con, fläkt i taket, safetylåda, myggnät på fönstret, egen toa och dusch med varmvatten samt en liten uteplats. Det är lugnt, skönt och säkert här med mycket trevlig personal.                                                                                                                                    
Du som reser med andra gruppen anländer hit den 14 och åker hem den 24 januari.

Måltider

Vi äter frukost på Avocado garden, som ligger där vi bor. Här är det lummigt, grönt och lugnt. Du kan se fjärilar, apor och höra fågelkvitter. Jag sitter här just nu och njuter av denna underbara miljön. Wifi funkar alltid fint här och maten är god.Förutom frukost ingår det en måltid till varje dag. Vi kommer att gå på olika matställen runt om i Agonda eller på andra platser när vi är ute på äventyr. Ibland blir det en sen lunch och ibland en middag. En dag gör vi en Cooking class och äter det vi kokat ihop.

Yoga

De flesta dagarna får du möjlighet att yoga två gånger om dagen. Ibland blir det en meditation och en yogaklass. På bilden ser du yoga shalan som finns på taket på vårt boende. Perfekt för oss. Vi kan promenera upp barfota, yoga och sedan promenera ner till Avocado garden och äta frukost. Vi går även till andra shalas och tar klasser. Kolla till exempel in Yoga Desa och Sampoorna yoga. Här erbjuds en variation av yogastilar, som Hatha, Vinyasa, Yin och Restorative yoga. Du som tar klasser hos mig regelbundet kommer att känna igen dig. Klasserna här är på engelska, men lärarna är väldigt tydliga och visar mycket. De är vana vid att ha en blandning av nybörjare och avancerade yogis som droppar in på deras klasser. För dig som är mer avancerad och vill utmana dig själv till fler klasser än de som finns i vårt program är det absolut inga problem. I Agonda finner du ett stort utbud. Här finns avancerade Vinyasa Flow klasser och Ashtanga yoga på olika nivåer. En klass kostar just nu 500 Rs, ca 80 kr.

Marknader och tempel

Om du vill lämna yogabubblan och se lite mer av "riktiga" Indien kan du följa med till Margao och gå på MMC New Market. Det tar ca 90 min och 50 Rs med lokalbussen enkel resa. Vi shoppar lite på marknaden, dricker chai, äter samosas och min favorit, egg puffs. Sedan åker vi tillbaka till Agonda och njuter av stillheten och lugnet.

På lördagar finns det en marknad i Chaudi, som ligger ca 20 min bort med lokalbussen. Den marknaden är mest kryddor, frukt och grönsaker, men full av liv, doft och färg. Ca 7 km från Chaudi ligger ett fint tempel, Mallikarjun, som vi kan besöka och meditera lite vid.

Palolem

En eftermiddag åker vi tillsammans till Palolem. Här äter vi en sen lunch, shoppar, provar SUP och njuter av stranden. Vi mediterar till solnedgången och avslutar med fika på Little World för de som vill.

Vad ingår?

 • Boende på Little Cove Yoga Retreat och Agonda Palace Resort. För dig som åker 14-23 januari ingår endast boende på Agonda Palace Resort.
 • Två måltider/dag
 • Två yogaklasser alt. en meditation/dag
 • Möjlighet att följa med på utflykter, som att kolla in delfiner vid soluppgången, prova SUP i Palolem, gå på marknader i Chaudi och Margao och besöka templet Mallikarjun. Vid alla utflykter tillkommer kostnader.
 • Cooking class
 • En träff innan vi åker där vi går igenom allt som behövs inför resan, som packning, vaccinering, visum (görs max 21 dagar före avresa och kostar $25.

Kostnad

 • 10 dagars yogaresa, 3-12 januari 2022: 10000 kr 
 • 10 dagars yogaresa, 14-23 januari 2022: 10000 kr 
 • Enkelrumstillägg: 2000 kr
 • OBS! Flyg ingår inte. Jag kan hjälpa dig att boka om du tycker att det är svårt. Själv bokar jag oftast genom Skyscanner.
 • För första gruppen, 3-12 januari: Du behöver flyga dit den 2 januari och hem den 13 januari 2022. Vore perfekt om vi kunde samköra våra flyg och beställa gemensam pick-up från flygplatsen till Little Cove.
 • För andra gruppen, 14-23 januari: Du behöver flyga dit den 13 och hem den 24 januari 2022.
 • Pick-up till/från flygplatsen kostar 1800-2500 Rs/bil.

Anmälan

Anmälan görs på 0767-730942.
När du har betalat in din anmälningsavgift på 2000 kr till mitt bankgiro är du anmäld: YOGAMI/Marie Karlsson 331-8979.
OBS! Anmälningsavgiften återbetalas ej.
Varmt välkommen!