TRE med Emma

Hej jag är Emma Ericsson.  

Jag har i hela mitt liv arbetat med kroppen på olika vis, jag är utbildad dansare och gymnast i grunden. Yogan kom till mig 2015 och har sedan 2017 arbetat med yogan där inspirationen kommer ifrån Vinyasa och Yin. Jag har utifrån mina tidiga erfarenheter skapat en egen form av yoga där jag bjuder in till att förkroppsliga rörelser, fokuserar mycket på övergångar, för att landa i ett mjukt och avslappnat nervsystem och kropp. Över årens gång har jag även intresserat mig för den inre upplevelsen i kroppen, och känner stor passion för att hjälpa människor att finna stillhet och trygghet i sin egen kropp. Jag har studerat från flera, väldigt duktiga och erfarna lärare, och utforskat olika verktyg och tekniker som hjälper en just med det. De tekniker jag jobbar med är Reiki och Tension and Trauma Releasing Exercises. Reiki är en form av energi healing, jag förklarar gärna mer på förfrågan och TRE är det jag önskar att ge information om och erbjuda till dig just nu.  

Tension and Trauma Releasing Exercises är en teknik som hjälper kroppen, på ett tryggt, och enkelt sätt att släppa taget om spänningar i kroppen. Spänningar som kommit till följd av tex stress och oro. TRE aktiverar en redan inbygg mekanism, som guidar dig och din kropp säkert tillbaka till ett naturligt avslappnat tillstånd. Där återhämtning finns. Det är en vacker practice, som ger klarhet och vishet in i din kropp och medvetande.  

Under en TRE session gör vi ett antal övningar, som kommer aktivera och engagera olika muskler, samt vårt nervsystem och på så vis löser upp dessa djupa, och ibland kroniska spänningar som vi bär på. Denna inbyggda mekanism, hjälper oss inte bara att släppa taget om spänningar i kroppen, men även spänningar på ett mentalt och emotionellt plan. Efter en TRE session kan man känna sig lugn, grundad och ha en känsla av välbehag. Som i sin tur stödjer återhämtning och helhetshälsa.  

Det finns möjlighet att göra TRE 1:1 men vid detta tillfället vill jag erbjuda i grupp. Jag startar en ny grupp

måndagen den 10/5. En grupp är på max 6 personer plus mig. Att hålla grupper i TRE är något jag verkligen uppskattar och ser stor positiv effekt ifrån. Varje session är väldigt givande och ett tillfälle att få dela dessa upplevelser med andra. Vi kommer skapa en trygg plats där vi kan börja resan mot att känna, notera och observera sig själv, sin egna kropp och sina inre sensationer.  

Låter detta intressant så mejla emmaaugustaericsson@gmail.com för mer info och anmälan. Jag kommer även erbjuda två 1:1 sessioner för ett rabatterat pris till er som anmäler er. Kanske vill du ha en session innan vi drar igång gruppen, för att sedan ta del av gruppsessionerna och sedan en session efter.  

Investering för dig: 1200 kr  

Sessionerna kommer vara varje måndag 17.00-18.15 på Yogami den 10/5, 17/5, 24/5 och 31/5.

Yoga - The Self-Regulation Journey

Hej jag är Emma Ericsson.  

Jag har i hela mitt liv arbetat med kroppen på olika vis, jag är utbildad dansare och gymnast i grunden. Yogan kom till mig 2015 och har sedan 2017 arbetat med yogan där inspirationen kommer ifrån Vinyasa och Yin. Jag har utifrån mina tidiga erfarenheter skapat en egen form av yoga där jag bjuder in till att förkroppsliga rörelser, fokuserar mycket på övergångar, för att landa i ett mjukt och avslappnat nervsystem och kropp. Under årens gång har jag även intresserat mig för den inre upplevelsen i kroppen, och känner stor passion för att hjälpa människor att finna stillhet och trygghet i sin egen kropp.  

Min intention och tanke med min egna yoga practice är att komma tillbaka hem. Att landa och komma tillbaka hem till min kropp. Att ge mig själv stunder där jag tillåter mig själv att stanna upp för att kunna notera och observera vad som än finns inom mig. Jag vill ge mig själv stunder där jag helt kan fokusera på min kropp, mitt andetag och min inre rytm. Jag vill ge mig själv stunder där jag känner min kropp och dess rörelse, hur min kropp förlängs, mjuknar och öppnas upp i takt med att jag utforskar och hittar nya vägar för min kropp att ta. För att sedan låta mig själv följa vägen till stillhet och tystad, where the magic is found.   

Jag vill bjuda in dig till en 4 veckors resa tillbaka till dig själv och din kropp. En resa där vi låter oss själva landa och komma hem. Där vi tillåter vårt nervsystem att hitta en mjukare och mer jämn rytm, genom att hitta sätt att reglera oss själva och vårt nervsystem. Vår egna kropp och inre system bär på så mycket vishet och kunskap, vi måste bara lära oss att lyssna inåt och följa kroppens egna ebb o flod.  

Under dessa fyra måndagar tillsammans kommer vi utforska olika typer av yoga, från dynamisk flow till stilla yin och restorative. Men framför allt utforska vår egna kropps kreativa rörelse. Använda det vi har, vår kropp och vårt andetag, och hitta det stället inom oss som känns som hemma. Det kommer även va fokus på meditation och pranayama, och sessionerna inkluderar Reiki och journaling o reflektionsfrågor mellan varje tillfälle. Jag kommer skapa sessionerna utefter gruppen, med teman och intentioner som landar rätt i var o en.  

Exempel på hur sessionerna kommer att se ut;  

Session 1  

- flow, dynamic and creative movement, followed by a long sweet Savasana. Movement is the medicine.  

Session 2  

- yin and restorative, finding stillness and listening into the silence.  

Session 3  

- yin and yang, explore the polarities and the space in between.  

Session 4  

- a low and slow beginning, moving into a more dynamic flow. What do you need today?  

Investering för dig;  1200 kr  

Sessionerna kommer va varje måndag 18.45-20.00  på Yogami, 10/5, 17/5, 24/5 och 31/5.
Låter detta intressant så mejla emmaaugustaericsson@gmail.com för mer info och anmälan.