Qigong & Sensing yoga

Under fyra söndagar kommer Anneli till studion och gör Qigong samt Sensing yoga.
Läs mer om den 1 augusti här.
Läs mer om den 8 augusti här.
Läs mer om den 15 augusti här.
Vid sista tillfället, 29 augusti, får hon sällskap av Andreea på Ekologiskt konceptcafé.
Kontakta Anneli på hej@solglimtenhealing.nu eller på 0763-141312 för mer information.

Qigong med Anneli

Hej, jag heter Anneli Johnzon. Kort beskrivet; en människa som är nyfiken på livet och jag har hittills gjort många olika saker. Lite för många saker och hittade först till Qigong som en form för att lugna mitt stressade inre. Med många bollar i luften, stressigt arbete, personlig kris och på tok för många  saker i kalendern så räckte inte Qigongen till – jag behövde göra en total omvändning i livet för att komma i balans. Jag har tagit hjälp från flera olika håll, fått många verktyg på vägen och mår idag fantastiskt bra. Det var en del berg att bestiga på vägen, men idag lever jag mitt liv som jag drömde om det. 

Qigong var mitt startskott till att läka mig själv och leva mer hållbart, efter det har jag fortsatt med Reiki healing, massage och Sensing Yoga. Nu spenderar jag det mesta av tiden som föräldraledig till Edith och jobbar mestadels hemifrån. I vår lilla stuga ”Solglimten”, i trädgården, ger jag massage, healing och taktil behandling. Läs gärna mer om mig och mitt arbete här.


Qigong ligger mig varmt om hjärtat och jag älskar att få dela denna rörelse vidare. Om vi tillåter, så ger Qigong oss en fantastisk möjlighet till djupare kontakt med oss själva och våra fantastiska kroppar. Jag vill inspirera till att lyssna till ditt hjärtats röst och se att du kan ge liv åt din dröm.  

Vad är Qigong? 

Qigong är en långsam rörelseform, som ALLA kan utföra - oavsett om du är ung, gammal, otränad eller elitidrottare. Kommer ursprungligen från Kina och jag gillar talesättet:  

"Den visa läkaren botar sjukdomar innan de bryter ut"  

Qigong är en träning för att hålla sig frisk, som hjälper kroppens egen självläkande förmåga igång. I väst talar vi om att få igång cirkulationen i kroppen och i öst menar de att där energin flödar fritt, där fäster inga sjukdomar. Qigong är ett fantastiskt stresshanteringsverktyg som hjälper till ökad kroppskännedom, en närvaroträning och jag brukar kort beskriva det som en slags meditation i rörelse.

Utöver förbättrad rörlighet och ökad smidighet, så upplever många även bättre sömn, ökad energi och förmåga att hantera stress, större mental klarhet, samt ökat välbefinnande överlag.