Indien 2024

Den 4-13  januari 2024 kommer du att ha möjlighet att åka på yogaresa till Agonda beach, Goa, Indien. 

Kanske är du som jag och har lite svårt för mörkret och kylan och behöver några veckors upptining och intensivt laddande av d-vitamin för att må riktigt bra. Kombinationen med sol, bad, yoga & meditation är svårslagen. 

Du kommer även att få möjlighet till lite äventyr när vi upptäcker den indiska kulturen tillsammans. Indien är "full on, in your face, all the time INTENSIVT" och ja, lite konstigt underbart. Detta blir min sjunde resa till Indien och min tredje till Agonda. Goa kallas "Indian light" eftersom det finns ett portugisiskt arv här och västerlänningar har turistat hit länge, vilket gör att miljön är mycket mer avslappnad, lätt och tillåtande. 

Du kommer att få möjlighet att prova på att laga indisk mat, gå på ayurvediska behandlingar, gå på marknader, besöka tempel, ta dagliga dopp i havet och yoga såklart, massor med olika sorters yoga utlovas. 

Boende

Vi bor på Simrose, som ligger nära kyrkan precis på mitten av stranden. Du kan välja att ha ett eget rum eller dela. Det finns några rum med twin beds om du vill dela men inte vill sova i dubbelsäng. Här finns air con, fläkt i taket, safetylåda, myggnät, egen västerländsk toa och dusch med varmvatten samt en liten uteplats på balkong. Det är lugnt, skönt och säkert här med mycket trevlig personal.      

Måltider

Wifi funkar alltid fint på Simrose och maten är god. Det ingår en måltid varje dag, antingen lunch eller middag. Vi kommer att äta på Simrose samt gå på olika matställen runt om i Agonda, som Zest och Mandala café, eller på andra platser när vi är ute på äventyr. Ibland blir det en sen lunch och ibland en middag. En dag gör vi en Cooking class och äter det vi kokat ihop. 

Yoga

De flesta dagarna får du möjlighet att yoga två gånger om dagen. Ibland blir det en meditation och en yogaklass. Det blir klasser med mig och klasser på till exempel Sampoorna yoga, Neha yoga vibes & flow och OM Studio Agonda. Här erbjuds en variation av yogastilar, som Hatha, Vinyasa, Alignment och Yin yoga. Du som tar klasser hos mig regelbundet kommer att känna igen dig. Klasserna här är på engelska, men lärarna är väldigt tydliga och visar mycket. De är vana vid att ha en blandning av nybörjare och avancerade yogis som droppar in på deras klasser. 

Marknader & tempel

Om du vill lämna yogabubblan och se lite mer av "riktiga" Indien kan du följa med till Margao och gå på MMC New Market. Det tar ca 60 minuter med taxi enkel resa. Vi shoppar lite på marknaden och äter min favorit, egg puffs. Sedan åker vi tillbaka till Agonda och njuter av stillheten och lugnet.

På lördagar finns det en marknad i Chaudi, som ligger ca 20 min bort. Den marknaden är mest kryddor, frukt och grönsaker, men full av liv, doft och färg. Ca 7 km från Chaudi ligger ett fint tempel, Mallikarjun, som är vackert att besöka.

Palolem

En dag åker vi tillsammans till Palolem. Här äter vi lunch, shoppar och njuter av stranden. 

Vad ingår?

 • 10 nätters boende på Simrose 4-14 januari 2024. Incheckning den 4 januari vid ankomst och utcheckning den 14 januari kl 11.
 • En måltid/dag
 • Två yogaklasser alt. en meditation/dag
 • Möjlighet att följa med på utflykter, som att gå på marknader i Chaudi och Margao och besöka templet Mallikarjun. Vid alla utflykter tillkommer kostnader.
 • Cooking class
 • En träff den 19 november kl 9.30-12.30. Då yogar vi tillsammans samt går igenom allt som behövs inför resan, som packning, vaccinering och visum (görs max 21 dagar före avresa och kostar $25).

Kostnad

 • 10 dagars yogaresa, 4-13 januari 2024: 12000 kr
 • Enkelrumstillägg: 3000 kr
 • OBS! Flyg ingår inte. 
 • Du behöver flyga dit den 3 januari och hem den 14 januari 2024. 
 • Pick-up till/från flygplatsen kostar 2700-3200 Rs/bil.

Anmälan

Anmälan görs på 0767730942.
När du har betalat in din anmälningsavgift på 2000 kr till mitt bankgiro är du anmäld: YOGAMI 331-8979.
OBS! Anmälningsavgiften återbetalas ej!
Varmt välkommen!